FAQ

Eftersom jag får många liknande frågor dagligen så försöker jag sammanställa de vanligaste här nedan (fylls på efterhand):

Hur länge håller Refract?

Jättesvårt svara exakt, allt ifrån någon vecka upp till ett par månader. Allting beror på hur man tvättar, underarbete osv. Jag skulle väl själv säga ärliga 1-2 månader med full bibehållen effekt. Vet att vissa kunder har haft bra effekt hela vägen upp till 4 månader (men det hör nog inte till vanligheten). 

Kan man använda Refract vid varje tvätt? 

Både ja och nej! Tvättar du flera gånger i veckan så är det absolut inte nödvändigt, det kan bli så att man "mättar" ytan och lagret under har inte riktigt hunnit härda ännu. Är man sparsam och försiktigt så är det ju inga problem men jag brukar köra på Refract själv kanske 2-3 gånger i månaden för att verkligen boosta glans och avrinning till max (jag tvättar ju dock mina bilar 2-3 gånger i veckan också). Däremot rekommenderar jag hellre att blanda ut med 1:10 vatten så får du fortfarande boost med glansen men risken att få flammighet etc minskar drastiskt. Dessa moderna sprayer är inte som gamla hederliga vaxer där more is more, här är det verkligen less is more.

Kan man använda Refract som Wet Coat?

Ja det funkar galant, allt handlar lite om handhavande. Låter man det dra för länge kan det bli lite weird. Börja alltid med typ 1:10 spädning första gångerna du provar, är du inte nöjd gå ner lite osv. Jag själv kör alltid med den i sitt vanliga tillstånd men jag är lite på hugget och duschar av snabbt på en hyggligt ren bil. Gäller alla wet coats ju sämre lack innan ju sämre fäster det ju osv. 

Vad är skillnaden mellan Purify och Purify S?

Vanliga Purify är mer drygt (1:2000 i blandningsförhållande 1:1000 på S), bättre ös i dom rengörande förmågorna och skummar lite mer (lämpar sig bättre för foam gun). Däremot lämnar Purify S en så kallad "keramisk" hinna efter sig som både hjälper till bygga upp befintliga lackskydd men framförallt ger ännu mera ös i glansen. Blir ju lite luddig förklaring då båda såklart fungerar ypperligt som rena schampon. Man får nog gå på lite smak och tycke och vad plånboken säger, tror inte ni kommer bli missnöjd med någon av dom. 

Kan man tvätta med Purify S vid varje tvätt?

Ja det går utmärkt!

Kan man använda Purify eller Purify S i Foam Gun?

Ja

Hur ska man blanda det då?

Extremt avhängt på vad ni använder för högtryck, foam gun osv. Jag själv kör med en Krentzle och blandar ca 20-25ml schampo samt sen dubbla mängden vatten i (brukar hälla i varmt vatten, inbillar mig det blir bättre men har inga belägg för det). Sen kör jag min Foam Gun på så lite vatten som möjligt och fullt tryck på maskinen. Då blir det tjockt och fint skum! Men finns inget helt korrekt svar här, ni får helt enkelt prova fram vad som fungerar bäst med just er setup.

Vad ska jag applicera Magnify Wax med?

Det jag personligen tycker fungerar bäst är en hederlig skumpad, typ en sån enkel gul från macken eller någon lite lyxigare. Applicera en mindre yta åt gången och tänk på att det verkligen super super drygt. Med andra ord, det ska appliceras för hand. 

Vad rekommenderar du för avfettning?

Valfri avfettning som heter något med "grön" som man själv späder brukar fungerar ypperligt vid normal tvätt. Behöver man få bort asfaltsfläckar osv är det kall-avfettning som gäller. Där tycker jag det finns en hel uppsjö med produkter som gör jobbet bra så prova er gärna fram.

Kan man köpa dina produkter i större förpackningar? 

I dagsläget nja, jag kan ju såklart hälla upp det i större dunkar och självklart går det att köpa i 25l dunkar. Men jag kikar på att göra 1l samt 5l -förpackningar.

Innehåller dina produkter silikon?

Ja visst, precis som större delen av produkterna på marknaden har man det i för att få vissa egenskaper (se nedan). Det finns oändligt många olika förgreningar av silikoner som används och även det som i många fall kallas polymerer är i själva verket en form av silikon, framtagna att ha ett specifikt ändamål just för bilvård!

Like polymers, silicones can have many tasks. Just a few of them are:

* Improve solubility
* Enhance reflective index (gloss)
* Improve surface wetting
* Make water mix better with oils
* Make 2 other types of ingredients mix more stable
* Increase the surface tension of the product
* Increase sheeting
* Help the product to bond better with the surface
* Increase chemical durability

It is no surprise then that silicones are faily commonly being used to improve a product, although this often is combined with polymers.

Börja med att trycka på länken nedan för lite mer information.

Tryck här!

Det verkar finns väldigt många internet-kemister som har mycket specifika åsikter utan någon större grund att stå på, så åter igen! Läs gärna igenom hela inlägget. en längre tråd finns nedan för att få en kanske lite mer korrekt och nyanserad bild av detta (länken finns under det engelska citatet taget ur artikeln skriven av den mycket kända bilvårdsgurun Mike Philips):

"The fear and confusion surrounding this single ingredient, silicone, is an ongoing problem. Some small car care chemical manufactures create fear, uncertainty and doubt in people's minds by claiming their products contain no harmful silicones, suggesting that silicone is harmful to the paint. This product hype and misinformation spread from person to person, generation to generation, and now-a-days on the Internet, exaggerates the myth that silicones in car care products are harmful. The fact is that the largest and most respected names in the paint and body shop industry, which include 3M and Meguiar's, use silicones in their car care products to make them better"

https://www.autogeekonline.net/forum/hot-topics-and-frequently-asked-questions/44068-role-silicone-plays-car-care-products.html

Kan man späda APC?

Ja visst det går utmärkt, den är ruggigt kraftfull som den är och du kan späda den upp till 1:4 med vatten om du ska ha mer för att torka av lättare smuts osv.

Fungerar Relive på Alcoa -behandlade fälgar?

Ja, inga problem alls

Hur blir man sponsrad?

Tänk dig vilken jobbintervju som helst, utgå därifrån att du ska sälja in dig och din bil samt vad du kan göra för att öka medvetenheten för tershine etc. Så får ni hålla tummarna jag nappar :)

Vart handlar jag dina produkter?
Se bifogad länk 

Vilket är bäst, din produkt eller märke X?

Jag kommer aldrig påstå att mina produkter är bättre än något annat märke, vi har alla olika smak, tycken, preferenser, kunskap, förutsättningar osv. Mina produkter tycker jag är extremt prisvärda och presterar väldigt fint. Sen finns det säkert andra som tycker märke X är bättre eller sämre osv, då är det ju toppen att vi lever i en fri värld där man får bestämma själv vilka produkter och märken som faller en i smaken. Så snälla, frågar inte den frågan, ställ istället mer specifika frågor om mina produkter och vad är det som gör att jag skulle rekommendera just dom. Hur ofta brukar ni gå in och fråga BMW hur Audis nya modeller är att köra? :)

Varför skriver du alltid tershine med litet t?

För att mitt signum är det avkapade t:et. tershine skall alltså alltid skrivas med litet t, oavsett vad som är rätt rent grammatiskt :)

Vart tillverkas dina produkter?

Produkterna tillverkas av en väldigt liten blandare i UK. Hela serien är utprovad och framtagen specifikt åt/av mig under flera års testande (första provversionen på ex Purify är från 2015). Hela första året fyllde jag varenda flaska själv, men nu när volymerna ökat kommer flaskorna färdigfyllda till mig. Jag klistrar dock fortfarande varje etikett för hand. Drömmen och målet är i framtiden att all produktion skall ske i Sverige. 

Kommer det komma fler produkter?

Självklart, då jag inte har världens fetaste budget så kan jag inte spruta ur mig produkter, men jag jobbar både på att försöka få fram en eller två bra polermedel samt även min däck-glans är inne i sluttesterna. 

Vid minsta fråga eller fundering så skriva gärna till mig på Facebook eller Instagram så svarar jag omgående (mail är så himla 2017 haha) kika gärna in under Tips&Trix också.