Allt om keramiskt lackskydd


Här kan du läsa allt om keramiskt lackskydd, wet coat, vax och keramiskt spraylacksskydd. Vad är keramiskt lackskydd? Hur länge håller keramiskt lackskydd? vad är lackförsegling och hur påverkas det av alkalisk avfettning? Det har vi svaret på nedan.

Vad är keramiskt lackskydd

Vad är keramiskt lackskydd?


Vad är keramiskt lackskydd även kallat lackförsegling? För att förstå vad det är måste vi först bryta ned vad keramiskt är och hur det används.

Vad är keramiskt? Enkelt uttryckt så är keramiskt något som har en vattenavstötande effekt, väldigt hållbart och ger ett långvarigt skydd. När man pratar om keramiskt inom bilvår är det keramiskt lackskydd man oftast syftar på.

Skydda bilen med keramiskt lackskydd. Det finns olika typer av lackskydd som har olika hållbarhet, här går vi igenom dem olika typerna.

Keramiskt spraylackskydd

Hur länge håller keramiskt lackskydd?


Hur länge ett keramiskt lackskydd håller beror på flera olika saker. Först och främst vilket lackskydd du väljer att använda. En keramisk coating håller ca 12-36 månader beroende på vilken coating du använder.

Ett keramiskt spraylackskydd håller upp till ett par månader i normala förhållanden.

En enklare version av av lackskydd är wet coat som har en hållbarhet på någon månad men är ett bra komplement för att underhålla befintligt keramiskt lackskydd.

Något som kan påverka hållbarheten av ett lackskydd är stark alkalisk avfettning. Blanda därför avfettningen 1:10.

bästa keramiska lackskyddet

Vilket keramiskt lackskydd är bäst?


Vilket är då det bästa keramiska lackskyddet? Det bästa keramiska lackskyddet är Magnify Coating enligt kunderna. Det som gör Magnify Coating så bra är att det är väldigt enkelt att applicera även om du inte har några förkunskaper av att lägga lackskydd.

Vissa keramiska lackskydd ska först en base coat läggas för att sedan lägga en top coat, detta är något som tar väldigt mycket tid och gör det hela onödigt komplicerat. Därför är Därför är Magnify Coating så bra, du får samma resultat men med enbart en applicering.

Magnify Coating ger dig ett långvarigt skydd på flera år och en otroligt fin glans.

Så här använder du keramiskt lackskydd

Andra typer av lackskydd för din bil

Keramiskt spraylackskydd

Keramiskt spraylackskydd


Eftersom ett keramiskt lackskydd kan vara väldigt tidskrävande att applicera så är ett populärt alternativ keramiskt spraylackskydd

Fördelen med ett keramiskt spraylackskydd är att det är väldigt enkelt att applicera samtidigt som det fyller repor och ger flera månader skydd.

Tänk på att stark alkalisk avfettning påverkar lackskyddets hållbarhet, tvätta därför inte med för stark avfettning. 

keramiskt bilvax

Keramiskt bilvax med carnuba


Ett mer traditionellt alternativ för att skydda lacken är att lägga ett bilvax även kallat keramiskt vax. En mer old school metod men något som ger otroligt fin glans, avrinning, skydd och fyller repor bra.

Superenkelt att applicera och du kan verkligen inte misslyckas. Det innehåller även riktig carnuba som skapar ett slitstarkt skydd och varm, djup glans.

wet coat

Wet coat för att skydda lacken


Sist men inte minst är det enklare lackskyddet även kallat wet coat. Detta är ett snabbförsegling som ger dig fantastisk avrinning, ett skydd mot repor och grym glans.

Detta är ett perfekt kompliment för att underhålla befintligt lackskydd. Har du exempelvis tvättat med för starkt alkalisk avfettning så får denna lackskyddet att komma till liv igen.