Vanliga frågor


Hur lång är leveranstiden

Normalt 1-2 arbetsdagar

Skickar ni till Norge?

Ja det gör vi

Vilka fraktsätt har ni?

Postnord, DHL samt hämta på plats i vår butik i Täby.

I vilken ordning skall produkterna användas?

Självklart går det att kombinera våra produkter på många olika sätt men nedan är en liten tumregel för hur och när produkten i fråga ska användas.


Tvätt:


Dissolve - Kallavfettning används när du har asfaltsprickar, kallavfettning, tjärt/bitumen, diesel eller annan petroleumbaserad smuts på vintern. Används mest under vinterhalvåret men behövs ibland även sommatid. Sprayas normalt sett upp till dörrhandtagen och över hela bakdelen, men beroende på smutsighetsgrad kan den utan problem appliceras över hela fordonet. 


Relive - Flygrostborttagare använder du om det sitter små gula prickar eller att fälgarna är riktigt smutsiga. Den löser upp metallpartiklar som kommer från dina egna bromsar, andras bilar samt även metall från dubbdäck.

Extract - Alkalisk avfettning löser upp all form av organisk smuts så som påväxt, flugor, mygg, trafikfilm, vägsalt, sot med mera. Denna typ av avfettning rekommenderar vi att använda vid varje tvätt året om, för att minimera risken för repor och få en så ren yta som möjligt innan schamponering. 


Elevate - Snow Foam är en snällare variant på alkalisk avfettning och appliceras med en foam lance / skumkanon, kan med fördel användas under sommarhalvåret och brukar oftast användas när man bara vill ”spola av sin bil”. Se det som ett komplement till Extract - Alkalisk avfettning och ett schampo, Lite som allt i ett. 


Purify - Schampo vi har tre olika modeller beroende på vad du är ute efter:

Purify - Schampo är ett prisvärt glansschampo med mycket högt blandningsförhållande på 1:2000 (1 del produkt 2000 delar vatten). Ett riktigt bra och väldoftande schampo som glider fint på ytan, skummar bra och lämnar en mycket trevlig blänkande yta efter sig.


Purify S+ - Schampo är vårt bilschampo med två funktioner i ett. Utöver att rengöra lämnar det även efter sig ett lackskydd som skapar en vattenavisande och smutsavisande yta. Perfekt för dig som snabbt och enkelt vill schamponera och lackskydd bilen i ett. Betänk att alla schampon som lämnar en vattenavstötande yta efter sig ger mindre skum. Blandningsförhållandet är ca 1:250-300 (1 del produkt 300 delar vatten).


Purify S - Keramiskt schampo är ett testvinnande keramiskt schampo som lämnar en oslagbar glans efter sig med enormt glid, skum och är mycket drygt. 1:1000 (1 del produkt 1000 delar vatten). Vår absoluta storsäljare och du kommer inte bli besviken. 


Lackskydd:


Amplify - Wet Coat är vårt enklaste och snabbaste lackskydd. Duschas ut på ren och bil, sedan spolas produkten av med din högtryckstvätt. Ger avrinning och skydd på nolltid, bara spraya ut, spola av och torka bilen. Hållbarhet upp till någon månad och är perfekt att antingen köra som enda skydd eller för att toppa upp någon av lackskydden nedan:


Refract - Keramiskt spraylackskydd skall appliceras på torr bil och är det absolut bästa mellantinget för dig som snabbt och enkelt vill lackskydd din bil för många månader framöver utan att lägga ned flera timmar. Extremt enkelt att applicera, duscha i en mikrofiberduk, applicera och sen med en ren duk buffa av. Lämnar enorm glans och riktigt bra skydd mot väder och vind. Innehåller även fillers som döljer lättare tvättrepor och andra defekter i lacken. Fungerar på alla typer av fordon och är vårt absolut bäst säljande spraylackskydd. Längre hållbarhet och ger ett kraftfullare skydd än vad Amplify - Wet Coat gör. Härdar samma sekund du torkar av den. 

Magnify - Vax är vårt klassiska karnuba vax som innehåller keramiska egenskaper. Enkelt att applicera och ger ett skydd upp till ett år beroende på hur du använder ditt fordon. Appliceras på torr bil med en vaxapplikator, låt torka 30-40 min och buffa sedan av. Perfekt för dig som vill toppa upp under säsongen eller inte riktigt vill gå hela steget till Magnify - Coating. Självklart kan både Amlify - Wet Coat och Refract - Keramiskt spraylackskydd användas ovanpå Magnify - Vax vid kommande tvättar för att skapa ännu mer skydd. 


Magnify - Coating är det absolut ballaste skyddet vi har. Ett ”riktigt” keramiskt lackskydd som skyddar ytan under flera år. Denna produkt kräver dock en helt annan typ av handläggning för att du ska kunna få ut maximalt av det. Helst ska ytan vara polerad och avtorkad med vår Prime -Panel Wipe för bäst resultat. Den är superenkel att använda men denna produkt påverkas betydligt mer av underarbetet än vad produkterna ovan gör. Den ska också härda minst 12h i ett varmt och vattenfritt utrymme innan full effekt uppnåtts. 


Apex + - Gloss Booster ska ses som en glanshöjande och underhållande produkt som hjälper till att minimera uppkomsten av kalkfläckar och andra tråkiga saker som kan uppstå med en vattenavstötande yta (stående vatten som torkar och kvar lämnas mineraler, kalk osv). Innehåller ättikssyra för att lösa upp dessa tråkiga kalkfläckar etc. Vi rekommenderar den som torkstöd, dvs du använder den vid varje tvätt precis innan du ska torka av ditt fordon. Duscha på blöt yta och torka av med din torkduk. Skapar enorm glans och är perfekt att underhålla alla skydden som är listade ovan.


Apex - Quick Wash är en vaxbaserad och rengörande quick detailer. Perfekt när du inte har tillgång till vatten. Typ i båten, husbilen, husvagnen, motorcykeln, crossen eller på bilträffen. Duscha på smutsigt yta, låt verka och torka sedan av med en ren mikrofiberduk. Lämnar en blank och skyddande yta efter sig. Brukar kallas för rinseless wash eller quick wash. 

Insida:

APC - Allrengöring är vår plantbaserade allrengöring som fungerar på i stort sett alla ytor på insidan av ditt fordon. Odöreliminerande och helt safe att använda på skinn, textil, Alcantara, plast och många andra ytor. Rengör på djupet utan att torka ut.

Enhance - Interiörbehandling är perfekt efter APC - Allrengöring för att få till den där najsa nybilskänslan. Återställer alla plast och gummipaneler till nyskick. Lämnar en UV -skyddande och antistatisk yta utan att kladda.


Övrigt:


Refined - Plast & Däckglans återställer alla plast och gummidetaljer på utsidan till nyskick. Primärt tänkt att användas på dina däcksidor så dom blir sådär härligt mörka igen. Lämnar en vattenavstötande yta och ger ett långvarigt skydd. Fungerar lika bra på torkade plastlister samt i motorrummet. 


Repel - Siktförbättrare blandas med spolarvätskan och skapar en fantastisk vattenavstötande hinna på framrutan och gör även att framrutan håller sig renare längre. 


Vision - Glasrengöring är precis som det låter en glasputs som enkelt gör att alla dina rutor, speglar, mobiltelefoner och dataskärmar som nya. Används både på in och utsidan av dina rutor i bilen, båten, husbilen, husvagnen och båten.


Vision+ - Glasputs med avrinning är egentligen samma produkt som ovan men lämnar även vattenavstötande hinna efter sig vilket underlättar sikten bå bilen, båten, hjälmvisiret och många andra ytor. Undvik denna på datorskärmar. 

Bilvårdsguide för nybörjare

Vad ska jag börja med? (Presenttips)

Vad är torkstöd?

Hur blandar man i en Foam Gun?

Hur tvättar man en folierad bil?

Hur gör man en motortvätt?

Hur många lager av Refract/Apex+ kan man lägga?

Hur tvättar man mikrofiber på bästa sätt?

Jag har en matt-lackerad bil (eller folie)?. Allt går bra, bara följ stegen som vi tvätt av folie (se ovan)!

Vad kostar det att tvätta med tershine?

Hur rengör man en Alcantara-ratt?

Hur rengör man dörrgångarna bäst?

Hur lackskyddar man sina fälgar?

Hur rengör man gummimattor?

Hur rengör man tygmattor?

Hur rengör man sina hjulhus på bästa sätt?

Hur rekondar jag insidan själv?

Kan produkterna frysa?

Vintertvätt? Vad ska jag tänka på?

I vilken ordning ska man lägga olika lackskydd?

Hur får man bort trädsav/kåda?

Hur tvättar man med PPF (Paint Protection Film)/Skyddsfilm?

Hur tvättar man en husbil/husvagn?

Kan man lackskydda matt folie/lack?

Vid minsta fråga eller fundering så skriva gärna till mig på Facebook eller Instagram så svarar jag omgående (mail är så himla 2007 haha) kika gärna in under Tips&Trix också.