Hur vaxar man bilen?


Guide för hur enkelt och effektivt använder ett bilvax för långvarigt skydd och glans.


Det är viktigt att du vaxar din bil för att skydda lacken mot väder och vind. Följ vår steg-för-steg-guide för att uppnå en hållbar glans och ett effektivt skydd för din bil.


Självklart kan skydda bilen på många olika sätt, exempelvis våra spraylackskydd som du enkelt duschar ut och torkar av. Men vårt vax döljer enklare tvättrepor, står emot väder och vind samt ger en fantastiskt glans. 

Så vaxar du din bil, steg för steg


1.
  Förbered din bils lack genom att tvätta den noggrant med kallavfettning, alkalisk avfettning, flygrostborttagare och schampo.  

2. Inspektion av lacken Inspektera lacken noggrant så du är säker på att yten är ren och fin innan. Ju renare ytan är, desto bättre kommer vaxet att binda mot ytan.

3. Applicera vaxet Använd en mjuk applikatorsvamp för att applicera vaxet jämnt på bilens lack i cirkulära rörelser. Arbeta en panel i taget för en jämn täckning. Kom ihåg att less is more, du behöver inte några jättemängder utan se till att ytan blir jämnt täckt.

4.  Låt vaxet torka Låt vaxet torka allt mellan 15-45 minuter beroende på värme och luftfuktighet. Man kan alltid testa en panel först för att utvärdera vad som känns bäst i just ditt fall.

5: Torka av ytan med en ren mikrofiberduk, använd inte för mycket tryck och det är alltid bra att ha flera dukar när du ska torka av vaxet då det är lite tjockare och mättar duken snabbare än exempelvis ett spraylackskydd. Kom ihåg att hela tiden vända på duken så du använder en ren yta för maximalt resultat.

6: Nu kommer ditt fordon vara mycket mer lättvättad under en lång tid framöver men det är fortfarande viktigt att man regelbundet tvättar sitt fordon för att underhålla den fina ytan du skapat med vaxningen. Använd gärna något spryalackskydd då och då för att underhålla avrinning, glans och skyddet.

Produkter för att vaxa