Polera strålkastare - Steg för steg


Att polera strålkastare är enkelt och här är hur du gör steg för steg. Strålkastare utsätt för massa påfrestning i trafiken och genom åren blir dom matta av stenskott, solens ljus samt allmänt slitage. Detta gör att plasten eller glaset blir slitet och ljusbilden blir sämre, det ser ju också förbannat tråkigt ut. 

Det är oftast mycket enkelt att åtgärda detta själv istället för att byta ut dina strålkastare som kan kosta flera tusen kronor. Nedan följer några enkla steg, det här grejar du själv på parkeringen eller i garaget på nolltid.

Polera matta strålkastare


Så här förbereder du


Tvätta rent lyktorna (gärna hela fordonet) med de vanliga stegen, alkalisk avfettning, schampo osv. Se till att skydda området runt lamporna med någon form av maskeringstejp. Detta för att slippa onödigt slitage på gummilister, plast och lack runt själva strålkastarna. 

Det är absolut enklast att använda dig av en polermaskin eller om du kan fästa en polertrissa på en borrmaskin. Självklart går det även för hand men det kommer då ta betydligt längre tid. 

Beroende på slitage av dina lyktor kan du även behöva använda dig av slippapper, oftast räcker det med att polera med skumtrissa för att fräscha upp lyktorna så börja gärna med de första stegen nedan.

Lägg till en titel eller tagline

Använd den här texten för att beskriva ditt budskap till dina kunder. Det kan vara kundrecensioner, vanliga frågor eller vad du vill.