Hur tvättar man båt?


Att tvätta en båt är inte svårare än något annat och det är perfekt att göra inför säsongen och innan du tar upp den framåt hösten. Här ser du alla steg och produkter du kommer behöva för en skinande båt.

Vad för produkter behövs?


Du kommer behöva följande produkter:

Extract - Alkalisk avfettning
Purify - Schampo
Amplify - Wet Coat
Relive - Flygrostborttagare
Torkdukar 

Hur tvättar man båt, steg för steg!


1. Börja med att duscha ut vår Extract - Alkalisk avfettning över alla ytor. Du späder den själv efter behov men tänk bara på att inget ska torka in. Så har du en större båt kan det vara smart att dela upp i mindre sektioner. Alkalisk avfettning kommer lösa upp all organisk smuts och påväxt som alger, snäckor och annat nedfall.

2. Skrubba vid behov och låt det dra några minuter, sedan duschar du av ordentligt med din högtryckstvätt.

3. Schamponera hela båten med vårt Purify - Schampo och spola av noggrant. Samt sak här, låt ingenting torka.

4. Om du har en båt i gelcoat och vill bli av med den tråkiga gula vattenlinjen som brukar bli så använder du vår Relive - Flygrostborttagare på utsatta delar och låter det dra några minuter. Sedan är det bara spola av igen.

5. Nu är det ju ett perfekt läge att lackskydda din båt och enklast är att använda vår Amplify - Wet Coat som du enkelt duschar ut och spelar av. Den fungerar på alla ytor på båten som durken, skrovet, motorn, rutor med mera.

6. Spola av noggrant

7. Torka sedan båten med någon av våra större tokrkdukar

Självklart kan man om man vill göra det lite mer noggrant hoppa över steget med Amplify - Wet coat och torka sin båt. Sen använder antingen Refract - Keramiskt spraylackskydd eller vårt Magnify - Vax för att skydda alla ytor mot väder och vind.

Få bort den gula vattenlinjen, båt?


Det löser du enkelt med vår Relive - Flygrostborttagare som fungerar lite likt oxalsyra och med sina glykolater så kommer den eliminera den gula vattenlinjen. Bara att duscha på, skrubba vid behov och spola av.

Polera båt?


Ja givetvis går det galant att polera båten med vårt Polermedel - Restore och såklart fungerar alla våra produkter ypperligt även om du har en gelcoat eller aluminiumbåt.

Schampo för båt?


Alla våra tre bilschampon fungerar kanon även på alla typer av båtar.

Lackskydd för båt?


Alla våra lackskydd fungerar galant på båt, dvs dessa nedan:

Refract - Keramiskt Spraylackskydd
Amplify - Wet Coat
Magnify - Vax
Magnify - Coating

Produkter för båt