Tips & Trix

Lite snabba tips på hur produkterna skall användas. 

Regel nummer ett, skaka alltid flaskan innan användning oavsett produkt. Framförallt viktigt på Relive som skiktar sig när den står stilla. Försök undvika ha sakerna ute i solen för länge då det inte finns några UV-blockerande ämnen i ex schampot.

Refract - Är tänkt att användas på torr bil som exempelvis ett sprayvax. Den är verkligen sjukt dryg så det räcker med några spray till hela bilen. För bästa resultat spraya direkt i en mikrofiberduk och applicera en panel åt gången, vänd sedan på duken och buffa upp ytan, kan läggas i flera lager för ökat skydd och glans. Låt den då härda några timmar mellan varje lager. Se gärna min separata guide för hur Refract bör appliceras!

Kan med fördel läggas på blöt bil precis innan du ska torka av den efter tvätt (blanda den gärna då 1:10 med vatten i en separat flaska) , duscha då ca ett spray per panel och torka av med din torkduk. Prova alltid först på en mindre yta om du är ovan med produkten, bör spädas lite med vatten för att göra det ännu enklare vid denna applikation. Glöm inte tvätta torkduken i 60 grader utan mjukmedel ganska omgående då Refract annars kommer torka in i duken och lämna en yta efter sig som gör att duken har svårt suga upp vatten i framtiden.

Jag har haft ett fåtal personer som får som en lätt hinna på bilen vid applicering, då har man använt alldeles för mycket produkt (med betoning på alldeles), ta en ren mikrofiberduk och torka av det överflödiga om denna hinna uppstår. För en hel kombi räcker ca 2 mm produkt (ur 500 ml -flaskan) mer än väl.

Som sista variant kan faktiskt produkten även läggas på blöt lack (späd den 1:10 om du inte känner dig 100% hemma med denna applicering) låt den dra ca 30-40 sekunder och spola sedan av. Du kommer få en avrinnande effekt på en gång, smidigt köra på fälgar eller om man har lite brådis i tvätthallen och vill boosta på sakerna (prova alltid på en mindre yta först och i vissa fall kan ni späda produkten med vatten för att göra appliceringen lättare).

tershine Refract Si02 high gloss on Porsche Panamera

Purify - Fyll alltid hinken med vatten först, tillsätt sedan produkten (en kapsyl räcker gott, men laborera gärna och se vad du själv gillar bäst) och aktivera skummet med högtrycksmunstycket. Vill du använda det i en Foam Gun så kommer det gå åt betydligt mer produkt men det fungerar fint, beroende på modell kan du behöva fylla ca 1 cm produkt i behållaren. Fyll på med varmt vatten för bäst effekt. Tvätta alltid med en Wash Mitt / Tvätthandske av god kvalitet, detta för att minimera risken för tvättrepor, plus du spar ju på miljön då dessa kan tvättas och användas hundratals gånger.

Purify S - Samma procedur som med mitt vanliga Purify men använd två (eller fler) korkar, man får nästan laborera lite vad man själv tycker blir bäst. Den ger bara mer glans och är inte speciellt känslig för överdosering. Det roliga är att när du först tvättat den så kanske du du tycker den ser blank och fin ut, men vänta några timmar och du kommer bli förvånad över hur mycket glansen ökar. Jag vet att ibland kan avrinningen upplevas som den hämmas direkt när man spolar av i en tvätthall (om man har Refract etc under), men eftersom produkten behöver lite härd-tid så kommer avrinningen att återgå när den fått härda fullt ut.

Porsche 930 foam gun washed with Purify and dried with terhune Refract SiO2

Relive - Skaka alltid flaskan innan användning (den skiktar sig när den står), spraya jämt över fälgarna och låt verka, är dom väldigt smutsiga kan det hjälpa med en liten borste att rugga upp ytan med. Fungerar både på blöt eller torr yta. Kan med fördel användas som flygrost-borttagare. Jag är helt medveten om att lukten inte är den trevligaste på den, men de flesta typer av dessa produkter luktar så. Ett tips för att spara produkt är att använda betydligt mindre än vad som "känns" bra, då produkten är i lätt gelform så blir inte ytan lika blöt på en gång. Det blir en väldigt fin och stor spraydimma av mitt munstycke så ta ett steg tillbaka och prova gärna lite mindre, i de flesta fall gör den sitt jobb ändå.

tershine - Relive Iron Fallout Wheel Cleaner

Vision - Duscha alltid produkten i en duk och inte direkt på glaset, detta för att spara på innehållet samt att du slipper massa kladd och stänk på ex insidan av din instrumentpanel. Kan med fördel användas på LCD/Oled och andra skärmar. Den är grymt fin på speglar, ugn, kakelplattor och annat i hemmet också.

APC - Tänkt för insidan men fungerar till det mesta, grym på att lösa däcksrester som kan komma efter en hård dag på banan eller rengöra tyg/skinn samt även motorrum. Det är verkligen som den heter, en allrengöring av högsta kvalitet. Kan med fördel spädas upp till 50:50 med vatten om man inte har behov av de djuprengörande egenskaperna utan vill ha som underhåll. Fungerar lika fint i badrummet mm.

tershine - APC All Purpose Cleaner super effective

Apex - Udda liten fågel som också kan användas på det mesta, men tänkt för lack eller fälgar. Sjukt enkel använda, bara spraya ut rikligt på ytan som skall rengöras och torka av. Fokus har legat på rengörande egenskaper så lämpar sig super för ex fågelspillning, insekter i fronten etc. Lämnar en lätt vaxhinna efter sig (Montana-vax). Se gärna bifogad video hur bra den fungerar. Självklart lämnar den riktigt bra glans efter sig och fungerar således lika bra som en vanlig quick detailer.

Magnify Wax - Superenkelt att använda, applicera med en foam-applikator av och låt torka under ca 1-2 minuter, torka sedan av med en MF-duk av hög kvalitet. Självklart blir resultatet bättre ju finare ytan under är. Less is more :)

Jag tycker alltid att man använder sig av skyddshandskar när man håller på med bilvårdsprodukter, lika bra att skydda sig så mycket man kan. Det är också min starkaste rekommendation att förvara produkterna mörkt och svalt när dom inte används. Självklart bör dom också hållas borta från barn och djur. 

Har du några frågor eller funderar på hur sakerna skall användas så är det bara fråga mig på sociala-medier eller skicka ett mail till info@tershine.com så hjälper jag till så mycket jag kan.