Tips & Trix

Lite snabba tips på hur produkterna skall användas. 

Regel nummer ett, skaka alltid flaskan innan användning oavsett produkt. Framförallt viktigt på Relive som skiktar sig när den står stilla. Försök undvika ha sakerna ute i solen för länge då jag inte använder mig av några UV-blockerande ämnen i ex schampot (mindre skadliga saker).

Refract - Är tänkt att användas på torr bil som exempelvis ett sprayvax. Den är verkligen sjukt dryg så det räcker med några spray till hela bilen. För bästa resultat spraya direkt i en mikrofiberduk och applicera en panel åt gången, vänd sedan på duken och buffa upp ytan. 

Kan även med fördel läggas på blöt bil precis innan du ska torka av den efter tvätt, duscha då ca ett spray per panel och torka av med din torkduk. Glöm inte tvätta torkduken i 60 grader utan mjukmedel ganska omgående då Refract annars kommer torka in i duken och lämna en lätt kristalliserad yta efter sig som gör att duken har svårt suga upp vatten i framtiden.

Jag har haft ett fåtal personer som får som en lätt hinna på bilen vid applicering, då har man använt alldeles för mycket produkt (med betoning på alldeles), ta en ren mikrofiberduk och torka av det överflödiga om denna hinna uppstår. För en hel kombi räcker ca 2 mm produkt (ur 500 ml -flaskan) mer än väl.

Som sista variant kan faktiskt produkten även läggas på blöt lack, låt den dra ca 30-40 sekunder och spola sedan av. Visst, sitter ju inte kvar jättelänge men du kommer få en avrinnande effekt på en gång, smidigt köra på fälgar exempelvis.

tershine Refract Si02 high gloss on Porsche Panamera

Purify - Fyll alltid hinken med vatten först, tillsätt sedan produkten (en kapsyl räcker gott) och aktivera skummet med högtrycksmunstycket. Vill du använda det i en Foam Gun så kommer det gå åt betydligt mer produkt men det fungerar fint, beroende på modell kan du behöva fylla ca 1 cm produkt i behållaren. Fyll på med varmt vatten för bäst effekt.

Porsche 930 foam gun washed with Purify and dried with terhune Refract SiO2

Relive - Skaka alltid flaskan innan användning (den skiktar sig när den står), spraya jämt över fälgarna och låt verka, är dom väldigt smutsiga kan det hjälpa med en liten borste att rugga upp ytan med. Fungerar både på blöt eller torr yta. Kan med fördel användas som flygrost-borttagare. Jag är helt medveten om att lukten inte är den trevligaste på den, men den innehåller en viss del svavel och detta gör att man får den unkna doften. Håller på med en uppdatering av produkten med lätt doft i.

tershine - Relive Iron Fallout Wheel Cleaner

Vision - Duscha alltid produkten i en duk och inte direkt på glaset, detta för att spara på innehållet samt att du slipper massa kladd och stänk på ex insidan av din instrumentpanel.

APC - Tänkt för insidan men fungerar till det mesta, sjukt grym på att lösa däcksrester som kan komma efter en hård dag på banan eller rengöra tyg/skinn samt även motorrum. Det är verkligen som den heter, en allrengöring av högsta kvalitet.

tershine - APC All Purpose Cleaner super effective

Apex - Udda liten fågel som också kan användas på det mesta, men tänkt att användas på lack eller fälgar. Sjukt enkel använda, bara spraya ut rikligt på ytan som skall rengöras och torka av. Fokus har legat på rengörande egenskaper så lämpar sig super för ex fågelspillning, insekter i fronten etc. Lämnar en lätt vaxhinna efter sig (Montana-vax). 

Jag tycker alltid att man använder sig av skyddshandskar när man håller på med bilvårdsprodukter (även om mina produkter har hög fokus på vara så snälla som möjligt), men lika bra att skydda sig så mycket man kan. Det är också min starkaste rekommendation att förvara produkterna mörkt och svalt när dom inte används. Självklart bör dom också hållas borta från barn och djur. 

Har du några frågor eller funderar på hur sakerna skall användas så är det bara fråga mig på sociala-medier eller skicka ett mail till info@tershine.com så hjälper jag till så mycket jag kan.